Connector install issues

Sep 18, 2009 at 8:23 PM

I am doing the 2 server install for Project Server Connector

1) Are all 3 components of Connector to be installed on the TFS Server? This is not clear anywhere in the documentation.

2) Assuming all 3 Connector components are on the TFS server, I was able to successfully install the 1st(Connector) and 3rd components(Connector - TFS component)

on the TFS server. The 2nd component(Connector - Project Server component) fails to install with the following error

< 15:39:05 > Loging to the project server event service : http://cfimortimetrack/PWA/_vti_bin/psi/events.asmx
< 15:39:05 > LoginToEventsService Started
< 15:39:07 > LoginToEventsService Completed
< 15:39:07 > InstallEventHandlers failed due to following Exception : The request failed with HTTP status 401: Unauthorized.
Stacktrace for the exception :    at System.Web.Services.Protocols.SoapHttpClientProtocol.ReadResponse(SoapClientMessage message, WebResponse response, Stream responseStream, Boolean asyncCall)
   at System.Web.Services.Protocols.SoapHttpClientProtocol.Invoke(String methodName, Object[] parameters)
   at CustomAction.PSEvents.Events.ReadEventsList()
   at CustomAction.CommonCustomAction.InstallPSEventHandlers(String projectWebAccessUrl, String userName, String password)

Is the install using the service account info provided in the install dialog boxes or the logged in user on the install server? Tried logging in to the install server

with the newly created service account dmn\tfsservice as well.

There are quite a few posts for the above error but none of the solutions worked. Thanks for your help.

- Sanjay

Jan 14, 2010 at 5:50 PM

Hi... I am having exactly the same problem and it is turning me crazing. I really try everything but no look.

Mi log PS2007/TFSConnector:

< 13:49:26 >Start PS2007-TFS Connector Setup

< 13:49:26 >CheckIfInstallerRunning

< 13:49:27 >CopyFromMsi

< 13:50:01 >CheckConnectorNameIsValid

< 13:50:02 > CheckMachineNameIsValid Started
< 13:50:02 > CheckMachineNameIsValid Completed
< 13:50:11 >CheckServiceUserIsEmpty

< 13:50:11 > CheckEmptyString Started
< 13:50:11 > CheckEmptyString Completed
< 13:50:24 >CheckPSPWAUrlIsValid

< 13:50:24 > CheckUrlFormatIsValid Started
< 13:50:24 > CheckUrlFormatIsValid Completed
< 13:50:32 >PSEventHandlersInstall

< 13:50:33 > Creating Event Source Started
< 13:50:33 > Creating Event Source Finished
< 13:50:33 > InstallPSEventHandlers Started
< 13:50:33 > GetUserCredentials started
< 13:50:33 > GetUserCredentials Completed
< 13:50:33 > Loging to the project server event service : http://proyect.latam.com/PWA/_vti_bin/psi/events.asmx
< 13:50:33 > LoginToEventsService Started
< 13:50:37 > LoginToEventsService Completed
< 13:50:38 > InstallEventHandlers failed due to following Exception : The request failed with HTTP status 401: Unauthorized.
Stacktrace for the exception :    at System.Web.Services.Protocols.SoapHttpClientProtocol.ReadResponse(SoapClientMessage message, WebResponse response, Stream responseStream, Boolean asyncCall)
   at System.Web.Services.Protocols.SoapHttpClientProtocol.Invoke(String methodName, Object[] parameters)
   at CustomAction.PSEvents.Events.ReadEventsList()
   at CustomAction.CommonCustomAction.InstallPSEventHandlers(String projectWebAccessUrl, String userName, String password)

 

Then,  my IIS log:

2010-01-14 16:38:49 W3SVC1879047265 192.168.0.74 GET /PWA/_vti_bin/psi/events.asmx - 80 - 192.168.0.74 Mozilla/4.0+(compatible;+MSIE+8.0;+Windows+NT+5.2;+WOW64;+Trident/4.0;+.NET+CLR+2.0.50727;+.NET+CLR+3.0.4506.2152;+.NET+CLR+3.5.30729) 401 2 2148074254
2010-01-14 16:38:49 W3SVC1879047265 192.168.0.74 GET /PWA/_vti_bin/psi/events.asmx - 80 - 192.168.0.74 Mozilla/4.0+(compatible;+MSIE+8.0;+Windows+NT+5.2;+WOW64;+Trident/4.0;+.NET+CLR+2.0.50727;+.NET+CLR+3.0.4506.2152;+.NET+CLR+3.5.30729) 401 1 0
2010-01-14 16:38:49 W3SVC1879047265 192.168.0.74 GET /PWA/_vti_bin/psi/events.asmx - 80 - 192.168.0.74 Mozilla/4.0+(compatible;+MSIE+8.0;+Windows+NT+5.2;+WOW64;+Trident/4.0;+.NET+CLR+2.0.50727;+.NET+CLR+3.0.4506.2152;+.NET+CLR+3.5.30729) 401 1 2148074252
2010-01-14 16:39:02 W3SVC1879047265 192.168.0.74 GET /PWA/_vti_bin/psi/events.asmx - 80 - 192.168.0.74 Mozilla/4.0+(compatible;+MSIE+8.0;+Windows+NT+5.2;+WOW64;+Trident/4.0;+.NET+CLR+2.0.50727;+.NET+CLR+3.0.4506.2152;+.NET+CLR+3.5.30729) 401 1 0
2010-01-14 16:39:02 W3SVC1879047265 192.168.0.74 GET /PWA/_vti_bin/psi/events.asmx - 80 - 192.168.0.74 Mozilla/4.0+(compatible;+MSIE+8.0;+Windows+NT+5.2;+WOW64;+Trident/4.0;+.NET+CLR+2.0.50727;+.NET+CLR+3.0.4506.2152;+.NET+CLR+3.5.30729) 401 1 2148074252
2010-01-14 16:39:02 W3SVC1879047265 192.168.0.74 GET /PWA/_vti_bin/psi/events.asmx - 80 - 192.168.0.74 Mozilla/4.0+(compatible;+MSIE+8.0;+Windows+NT+5.2;+WOW64;+Trident/4.0;+.NET+CLR+2.0.50727;+.NET+CLR+3.0.4506.2152;+.NET+CLR+3.5.30729) 401 1 0
2010-01-14 16:39:02 W3SVC1879047265 192.168.0.74 GET /PWA/_vti_bin/psi/events.asmx - 80 - 192.168.0.74 Mozilla/4.0+(compatible;+MSIE+8.0;+Windows+NT+5.2;+WOW64;+Trident/4.0;+.NET+CLR+2.0.50727;+.NET+CLR+3.0.4506.2152;+.NET+CLR+3.5.30729) 401 1 2148074252
2010-01-14 16:39:02 W3SVC1879047265 192.168.0.74 GET /PWA/_vti_bin/psi/events.asmx - 80 - 192.168.0.74 Mozilla/4.0+(compatible;+MSIE+8.0;+Windows+NT+5.2;+WOW64;+Trident/4.0;+.NET+CLR+2.0.50727;+.NET+CLR+3.0.4506.2152;+.NET+CLR+3.5.30729) 401 1 0
2010-01-14 16:39:02 W3SVC1879047265 192.168.0.74 GET /PWA/_vti_bin/psi/events.asmx - 80 - 192.168.0.74 Mozilla/4.0+(compatible;+MSIE+8.0;+Windows+NT+5.2;+WOW64;+Trident/4.0;+.NET+CLR+2.0.50727;+.NET+CLR+3.0.4506.2152;+.NET+CLR+3.5.30729) 401 1 2148074252

Something strange that is happening is that i browse the url from the proyect server box "PWA/_vti_bin/psi/events.asmx " is keep showing 401.1 error. But, if i browse the same page from other PC with the same Username its work fine.

Any ideas?

I see the issue with other people here but there is still not solution at all..

Thank Thank a lot!! Greeting!

Apr 26, 2010 at 10:23 AM

In a 2 box installation, you need to install 2 components (1 - Connector / 2 - Connector - TFS component) on the TFS server and the (Connector - Project Server component) must be installed on the Project Server machine